Schrijfsels over wat me aan het denken zet

De krantjesman

Elke ochtend als ik van het station naar de universiteit loop, staat hij er. Hij heeft een rode jas aan en een stapel Spitsen in zijn hand. Soms kijkt hij vriendelijk, soms wat verveeld. Hij steekt gul één krant naar voren. De mensenmassa loopt hem stug voorbij. Slechts een enkeling accepteert de vrijgevigheid en pakt het krantje aan.

Later op de dag is zijn plaatsje ingenomen door iemand anders. In een afgedragen broek en een oude jas steekt de man een krant in de lucht. ‘Wie o wie heeft er belang bij een prachtig straatkrantje?’ roept hij enthousiast. Bijna iedereen negeert hem. Zo nu en dan blijft iemand goedmoedig staan, haalt zijn portemonnee tevoorschijn en koopt een krantje.

Als de spitsuitdeler zijn kranten kwijt is, gaat hij vrolijk naar zijn studentenkamer. Hij is blij met het geld dat hij weer zo makkelijk verdiend heeft en buigt zich tevreden over zijn studieboeken. De straatkrantverkoper is ook blij wanneer hij zijn kranten weer heeft verkocht. Hij gaat trots terug naar de daklozenopvang en mag als dank voor zijn harde arbeid daar weer een nacht doorbrengen.

Advertenties

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: