Schrijfsels over wat me aan het denken zet

Ze zeggen dat ik niet kan genieten van eten, maar zolang elk pondje door het mondje gaat, is dat een niet vol te houden stelling. Ze bedoelen dan ook dat ik kritisch ben als het om eten gaat. Dat is zo, maar ook weer niet heel erg.

Het grootste probleem met eten is dat ik niet van gekookte aardappelen houd en dat dus alleen lekker vind in combinatie met specifieke groenten. Rode bieten, rode kool, spinazie, boerenkool, andijvie, snijbonen, bloemkool en broccoli laten zich nog wel combineren met gekookte aardappelen, maar bij sla, wortelen, doperwten en sperziebonen heb ik liever gebakken aardappeltjes. Als ik zeur over een groente, dan gaat het mij niet om de groente op zich, maar om de combinatie met gekookte aardappelen. Groenten vind ik over het algemeen genomen lekker, alleen vaak heb ik ze liever in combinatie met rijst of pasta dan met aardappelen. Neem nu bijvoorbeeld spinazie of broccoli. Hoewel dat met gekookte aardappelen best lekker kan zijn, gaat mijn voorkeur dan toch echt uit naar een pastagerecht.

Met vlees heb ik ook een klein probleem, hoewel ik dat zelf niet als een probleem ervaar. Ik vind (plof)kip verrukkelijk, maar met een varkenskarbonade of een stuk koevlees doe je me geen plezier. Dan eet ik liever geen vlees. Nu schijnt het dus gezond te zijn om ongeveer drie of vier keer per week vlees te eten. Kippenvlees is gezonder dan koe- of varkensvlees. Ik zie het probleem dus niet, maar anderen blijkbaar wel.

Dat ik echt wel kan genieten van eten blijkt alleen al uit het feit dat ik geen lievelingsgerecht heb, maar heel veel dingen heel erg lekker vind. Ik ben een ongelooflijke fan van chinees eten, maar pastagerechten gaan er ook altijd goed in, om van erwtensoep nog maar niet te spreken. Wraps behoort ook tot één van de favorieten en hartige taart is vaak ook erg lekker.

Als ik zelf eten kook, ga ik vaak wat experimenteren. Dat stelt overigens niet heel veel voor. Laatst hadden we bijvoorbeeld nog wat worteltjes en witlof over. Er stond ook nog een pak rijst. Toen hebben we dus rijst met kipfilet, worteltjes en witlof in een zelfgemaakt kerriesausje gegeten. En dan hoor je mij dus echt niet klagen.

Advertenties

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: