Schrijfsels over wat me aan het denken zet

Eindejaarsblog 2015

De laatste dag van het jaar betekent dat het tijd is voor een korte terugblik en een voorzichtige vooruitblik. Vorig jaar op deze dag schreef ik dat het in 2015 allemaal moest gebeuren. Een baan, een huis en een boek. Met goede moed, maar lichtelijk ontevreden over hoe het er toen voorstond (ik zat toen toch al drie maanden zonder werk) ging ik 2015 in.

En het is me toch een jaartje geworden. 2015. Zo’n jaar waarin zoveel dingen veranderen dat je zeker wel van een overgangsjaar mag spreken. Een overgang naar een nieuwe fase in mijn leven.

Hoewel ik vanaf februari alweer een zinvolle invulling van mijn dagen kreeg door de werkervaringsplek die ik vanaf dat moment deed, was het pas in juli dat mijn leven daadwerkelijk veranderde. Toen werd ik namelijk aangenomen op de leukste locatie van het leukste Friese ROC. En omdat die locatie nou juist net niet in Friesland lag, was de afstand daarnaartoe wel zover dat ik hoopte snel te kunnen verhuizen.

En soms zit het leven gewoon even mee. Ik stond nog maar net ingeschreven bij de betreffende woningbouwvereniging of er kwam een ‘direct-te-huur’ woning beschikbaar, waar ik als eerste op reageerde. De twee weken die mijn vakantie resteerde gingen op aan verven, sauzen, kopen en inrichten.

Zo had ik in korte tijd de baan en het huis, twee belangrijke zaken die ik in 2015 moest realiseren van mezelf. Daarnaast kocht ik ook een auto en sloot ik me aan bij een leuke muziekvereniging zodat ik ook wat mensen zou leren kennen in deze omgeving.

Het derde voornemen, het boek,  zit in de ijskast. Heeft iets te maken met perfectionisme en nooit tevreden zijn. Het voornemen blijft weliswaar staan, alleen denk ik dat het een ander boek gaat worden.

Uiteraard weet ik niet wat 2016 gaat brengen. Of mijn contract verlengd wordt, of ik en de mensen om me heen gezond blijven,  of het leven net zo mooi blijft als het nu is.

Een goed voornemen heb ik wel. Eentje die ik elk jaar heb en ook afgelopen jaar op mijn lijstje stond (hoewel niet op mijn blog). Zoals elk jaar wil ik ook in 2016 een paar kilootjes armer worden. Nu moet ik zeggen dat dit in 2015 niet helemaal mislukt is. Ik begon heel goed en heb sommige dingen ook best goed doorgezet. In elk geval zo goed dat ik ongeveer vijf kilo lichter ben dan een jaar geleden. Maar dat is nog niet helemaal genoeg om een gezond gewicht te bereiken. Er moet nog ietsje meer af, en dat wil ik in 2016 gaan doen. Mijn goede voornemen is dus dat dit voor 2017 niet op mijn lijstje hoeft te staan!

Lieve mensen, wees voorzichtig met vuurwerk en tot volgend jaar!

Advertenties

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: